top of page

Koja je veza između uma i tijela?

Kad usmjeravamo um na tijelo, odnosno tetive organe, mišiće i ono što se događa u tijelu pri vježbanju, naš mozak registrira pozitivne i negativne promjene u tijelu, osvještava stanje našeg tijela. Time si dajemo mogućnost i priliku da mozak bolje razumije tijelo i uoči što treba uravnotežiti u njemu.

Način života je takav da smo većinu vremena usmjereni na slike, filmove, glazbu i razmišljanja o različitim problemima i stvarima. Time polako povlačimo osjećaj iz tijela, pa tijelo polako gubi svoje prirodno funkcioniranje.

Fizički disbalans se pojavljuje postepeno, no osjetimo ga kad postane veliki. Ne pozitivna emocija se pojavljuje postepeno, no osjetimo ju tek kad postane jaka.

Rješenje je povratak uma i osjećaja u tijelo. Time naše tijelo može izbjegnuti ili brže uravnotežiti i popraviti disbalans tijela i emocije, u trenutku kad se počinje pojavljivati.

Redovnim vježbanjem uz ispravne principe vježbanja, naše tijelo i um postaju snažniji i otporniji vanjske utjecaje, te se treniraju ka ravnoteži cijelog našeg sustava.

TAO YOGA RIJEKA



Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page